Autóbérlés kedvezményesen online

Időjárás

Larnaca időjárása – Ciprus időjárás

Ciprus a mediterrán éghajlati övben fekszik, melyet elsősorban a hosszú, meleg száraz nyarak (májustól-október közepéig) és rövid, enyhe telek (decembertől-februárig) jellemeznek. A tavasz és az ősz csak nagyon rövid ideig tart a szigeten.

14807845024_6218b13a7c_z

Áprilistól már kellemes az idő, bár az esték még hűvösek lehetnek. Június, július és augusztus a legmelegebb hónapok – július számít a legmelegebbnek. Kellemes tengeri szél „hűti” a forró nyári levegőt a ciprusi partokon.

A tél nagyon enyhe, még decemberben és januárban is 6 órát süt átlagosan a Nap. Eső néha esik a téli hónapokban, a Troodos-hegységben pedig hó is hullhat, amely még síelésre is alkalmas. Fagy is csak a hegyekben fordulhat elő, amelyeknek éghajlata kontinentális.

A sziget átlaghőmérséklete 19.2 °C fok. Átlagosan egy évben 3362 órát süt a Nap Cipruson. Kellemes éghajlata miatt szinte egész évben látogatható.

Míg a késő őszi, téli és tavaszi hónapokban túrázhatunk, addig nyáron elsősorban a tengerparton és Ciprus csodálatos strandjain múlathatjuk időnket.

14623542089_fa5fff63b3_z