Autóbérlés kedvezményesen online

Strandok

Larnaca strandjai

Larnaca számos kék zászlós stranddal büszkélkedhet, ami azt jelenti, hogy a strandokon a vízminősége megfelel a szigorú környezetvédelmi előírásoknak is. Nyugodtan megmártózhatunk Larnaca strandjain, a strandok közül biztosan mindenki talál számára megfelelőt. Tehát a larnacai strandok:

Larnaka strandjai

Larnaka strandjai – Fotó: Pixabay

Phinikoudes strand

A városi pálmafás sétány mellett húzódó strand, a közelében található a kikötő is, ahonnan hajóskirándulások indulnak. Tavernák, bárok és éttermek találhatók a strand közelében.

A strand homokja különleges, szürke színű; s part hosszúsága 500m – szélessége pedig 30-100m. Mosdók, öltözők, zuhanyzók is vannak a parton. Gyalog, busszal és autóval is könnyen megközelíthető, számos parkoló található a part közelében.

Finikoudes strand

Finikoudes strand – Fotó: Pixabay

Makenzie strand

Makenzie strand Larnaca repülőtértől 5 percre található, nagyon szép fehérhomokos strand. Itt kipróbálhatunk különféle vizisportokat, még búvárkodhatunk is. A part mentén ciprusi étel különlegességeket és friss halételeket felszolgáló étteremek várnak minket. A repülőtér közelsége miatt a leszálló gépeket közvetlen közelről nézhetjük meg.

Faros strand

Akik a Makenzie strandnál csöndesebb és nyugalmasabb strandra vágynak, azoknak érdemes autóba ülni és elvezetni a Larnaca reptértől kb. 10 percre fekvő Faros strandra. A strand nagzon festői helyen fekszik és a turisták körében is kezd egyre népszerűbbé válni.

CTO Pyla/ Dasaki Pylas strand

A strand számos sporteseménynek ad otthont, pl. strandröplabda bajnokság, melyeket ingyen megnézhetünk, ha a strandon tartózkodunk. Hosszó, finomhomokos strand, mosdókkal és zuhanyzókkal felszerelt. A tenger nem igazán hullámzik, kisgyerekes családoknak érdemes felkeresni ezt a partot; a kicsiknek még játszótér is van. A strand mellett éttermek és tavernák találhatóak.

Larnaca strandjai

Larnaca strandjai – Fotó: Pixabay